fbpx

Și-atunci când în lume voi pleca,
Să nu uit să mă-ntorc acasă.

Biografie

<b>Biografie</b>

Este cel mai popular artist pop român al momentului, cel care a schimbat regulile jocului. De la consacrarea lui ca vedetă, acum mai bine de zece ani, muzica românească nu mai arată la fel. Smiley a adus ritm, culoare, originalitate, dezinvoltură și dorința de a zâmbi. Orice postură, de interpret, compozitor, producător, om de televiziune sau actor, e întâmpinată imediat de un succes molipsitor.

Andrei Tiberiu Maria, cunoscut mai bine ca Smiley, s-a născut pe 27 iulie 1983 în Piteşti, judeţul Argeş. Numele de scenă l-a primit de la colegii din trupa Simplu, datorită atitudinii sale optimiste și joviale.

Artist

Dezinvolt, original si amuzant, Smiley e cel care dă tonul la bună-dispoziție și asigură toate ingredientele unui show reușit.

A făcut istorie alături de trupa Simplu, alături de care a lansat cinci albume premiate cu Discul de Aur, după care artistul s-a îndreptat către o carieră solo.

A lansat patru albume solo: „În lipsa mea” (2008), „Plec pe Marte” (2010), „Acasă” (2013) și „Confesiune” (2017) în care a investit pasiunea sa pentru muzică şi a jonglat cu diferite stiluri muzicale: de la pop, soul, funk, la r’n’b şi hip-hop. Rezultatul s-a văzut în aprecierea primită din partea publicului, din milioanele de vizualizări ale videoclipurilor şi din hit-urile care au atins primele poziții în topurile muzicale.

 

In lipsa mea

smiley-in-lipsa-mea-front-cover

 • „In lipsa mea” (2008)
 • „Preocupat cu gura ta” (2009)
 • „Am bani de dat” (2009)
 • „Designed to Love You” (2009)

Plec pe Marte

Smiley - Plec pe marte cover-art

 • „Plec pe Marte” (2010) -> Nr.1 în Romania pentru 20 de săptămâni, potrivit Nielsen.
 • „Love Is For Free” (2010) -> Nr.1 în Romania pentru 14 săptămâni consecutive, potrivit Nielsen.
 • „Dream Girl” (2011) -> Nr. 1 în Romania pentru 14 săptămâni consecutive, potrivit Media Forest.
 • „Dead Man Walking” (2012) -> premieră mondială, Smiley devenind primul artist care folosește într-un clip elemente de realitate augmentată.
 • „Criminal” (2013)
 • “Acasă” (2013) -> dă numele albumului şi este unul dintre cele mai populare single-urile ale artistului
 • „I wish” (2014)

 

Confesiune

 

 • „Insomnii” (2016)
 • „Îndragostit (deși n-am vrut)” (2016)
 • „De unde vii la ora asta?”(2017), a strans peste 62 de milioane de views pe YouTube, a stat mai multe de 2 saptamani pe locul 1 in Trending
 • „Ce mă fac cu tine de azi?”(2017)
 • „Vals” (2017), piesa anului 2018, conform Mediaforest

 

Alte piese:

 • „Cai verzi pe pereti” (feat. Alex Velea & Don Baxter) (2012)
 • „Oarecare” (2015) -> piesa verii 2015, conform Mediaforest
 • “Pierdut buletin” (2015) – DOC & Smiley
 • „Aprinde scanteia” (feat. Dorian) (2018)
 • ” Song About Nothing”  (2019)
 • „My Love” (2019)

 

În 2017, Smiley a marcat 10 ani de carieră solo prin proiectul #Smiley10. Proiectul a debutat pe 10 martie cu piesa-manifest “Flori de plastic”, al cărei videoclip, sub forma unui scurtmetraj de animație, este primul de acest gen lansat de Smiley. Aceasta a fost urmată de single-ul “De unde vii la ora asta?”, care a facut performanța de a strânge un milion de vizualizări pe YouTube în prima zi și aproape 50 de milioane până în prezent. “Domnu’ Smiley”, o piesa funk în care Smiley își cântă refrenul vieții, “Să-mi fie vară”, “Rara”, “O altă ea”, „Ce mă fac cu tine de azi”, featuring cu Guess Who, ”Pierdut printre femei”, „Vals”și „O poveste” au completat lista de piese lansate in cele 10 luni ale proiectului #Smiley10, o confesiune muzicala multimedia, un maraton de lansari si inovatii care a culminat pe 18 decembrie cu lansarea albumului „Confesiune”.

Anul 2018 a adus o noua premiera in cariera artistica solo a lui Smiley. Pe 27 iulie, chiar de ziua lui de nastere, Smiley a anuntat primul sau Turneu National. 10 concerte in 10 orase diferite, desfasurate in perioada 29 octombrie – 18 noiembrie, si 30.000 de oameni care au aplaudat si au cantat cu Smiley au transformat Turneul National #Confesiune in cea mai emotionanta reusita a artistului in 2018.

Succesul concertelor din 2018 l-au convins pe Smiley sa dea startului unui nou Turneu in 2019. A fost cel mai mare Turneu National sustinut de un artist roman. 15 orase adunate in mai bine de 45 de ore de muzica live, peste 50 de oameni in echipa, lumini, lasere, ecrane, dansatori, invitati surpriza si acces #liberlaemotii, toate sub numele @Smiley_Omul. Turneul national debutat tot pe 29 octombrie, la Pitesti, si s-a finalizat pe 22 decembrie la Bucuresti. Au fost 15 orase si 18 concerte (la Constanta, Ploiesti si Bucuresti s-au epuizat foarte repede motiv pentru care s-au organizat cate doua seri de concert).

Premii

Realizările sale muzicale i-au adus numeroase premii în țară, iar în 2013, valoarea sa ca artist a fost confirmată și la nivel european, fiindu-i acordat ”MTV Europe Music Award for Best Romanian Act”.

 

Producător

Ca muzician şi producător se poate mândri cu numeroase proiecte care au ajuns numărul 1 pe piața muzicală, lucru care dovedeşte flerul şi capacitatea sa de a transforma talentul remarcabil în muzică şi muzica într-un business de succes.

Şi-a dorit de mic propria casă de producţie, a crezut cu tărie şi, în 2009, a apărut HaHaHa Production, ca expresie a faptului că visele pot deveni realitate. A strâns în jurul său o echipă puternică de artişti şi producători talentaţi, alături de care şi-a propus să revoluţioneze piată muzicală din România…şi a reuşit.

La HaHaHa Production, în calitate de producător, Smiley a scris multe poveşti muzicale de succes şi datorită lui au prins viaţă şi s-au dezvoltat proiecte precum: Soré, Feli, Cabron, Paul Damixie, Radio Killer, Alex Velea, Don Baxter, Dorian, Jazzy Jo, Silviu Pasca.

Smiley a lucrat, de asemenea, şi cu artişti internaţionali foarte cunoscuţi, precum Ingrid, o celebră artistă din Italia, dar şi cu rapperii americani Snoop Dogg şi Sway.

 

Vrei să îl vezi pe Smiley la un concert organizat de tine?

Formular Booking